Marknadsför med video

Allt eftersom mer och mer av marknadsföringen sker online har rörlig bild blivit ett allt viktigare verktyg. Video kan väcka känslor och förmedla mycket information på kort tid. Samtidigt är det en konst att skapa tankeväckande filmmaterial. För att skapa bra rörligt innehåll gäller det att ha ett tydligt budskap och kunna omvandla det till en bra visuell story. Att komma igång med rörlig bild kräver egentligen inte så mycket, du behöver:

  • En bra berättelse. Fundera igenom vad det är du ska berätta med filmen och för vem. Använd det här som utgångspunkt för filmen.
  • Något att filma med. De flesta telefoner och digitalkameror har idag bra filmfunktioner.
  • Ett filmredigeringsprogram. Enklare program för filmredigering finns att ladda ner gratis.

Filmmediet är idag enkelt att komma igång med och också mindre företag har möjlighet att integrera rörlig bild i sin marknadsföring. För företag som känner sig osäkra på tekniken finns professionella filmare och animatörer som kan skapa väldigt häftigt filminnehåll. Grunden för att få ett material som människor vill titta på är att väcka känslor eller informera om något som människor vill veta mer om. Utan detta spelar det ingen roll hur snygg filmproduktionen är.