Marknadsför företaget kostnadsfritt

Har du precis öppnat upp ditt företag eller är du småföretagare och vill hitta ett bra sätt att marknadsföra dig? Marknadsföringen är väldigt viktig för att du ska kunna växa som företag, etablera dig på marknaden och naturligtvis även locka till dig nya kunder.

Som småföretagare eller i uppstartsfasen kan det dock vara svårt att få till en bra marknadsföringsbudget. Det är många andra delar som du kommer behöva lägga pengar på. Då kan det vara skönt att veta att det faktiskt finns sätt som du kan marknadsföra dig helt kostnadsfritt. Här nedan har vi listat ett flertal knep att ta till om du vill kunna marknadsföra dig snabbt, smidigt och utan några finansiella medel. Majoriteten av alla knep sker dock online. Om du vill kunna hålla dina kunder uppdaterade hela tiden så skaffa en bra powerbank så du kan ladda dina enheter var du än befinner dig.

Kostnadsfria och billiga marknadsföringsknep

1. Facebook är utmärkt att använda sig av om du vill presentera ditt företag. Du kan t.ex. komma igång genom att bli medlem på olika Facebook-sidor och därefter presentera dig själv för de andra medlemmarna.

2. Tävlingar har lockat människor under alla år de har funnits tillgängliga, så varför inte anordna en tävling? Vill du göra det helt kostnadsfritt för dig själv så kan du använda dig av en sponsor som står för vinsterna.

3. Sökoptimering är något som många företagare använder sig av för att få mer trafik till sin hemsida. Du kan anlita ett företag med skribenter som hjälper dig att ordna länkar till din hemsida, men du kan också skriva inläggen på egen hand. Det sistnämnda är naturligtvis billigast.

4. Att göra utskick via e-post är kostnadseffektivt och fungerar riktigt bra. Här behöver du dock först se till att samla in några e-postadresser. Ett bra sätt att lyckas med detta är genom att erbjuda en gratis PDF med spännande information till alla som registrerar sin e-post. Sammanställ sedan alla mejladresser och du har en riktigt bra lista att använda dig av.

5. Ett annat sätt som är väldigt effektivt, men kanske inte det enklaste, är att kontakta en tidning och få denna att skriva om dig. Det är inte ovanligt att journalister ständigt är på jakt efter nya, spännande ting att skriva om och du kan säkerligen hitta något med ditt företag som blir extra intressant.

6. Att trycka upp visitkort är förvisso inte helt gratis, men du kommer ändå att komma undan väldigt billigt. Här är det dock viktigt att du ser till att också dela ut visitkorten så ofta som möjligt. Du kommer inte att kunna marknadsföra dig själv om de ständigt ligger i din ficka. Ha för vana att dela ut korten så ofta du kan.